לפני שאתם קונים מוצר כלשהו בין אם הוא מוצר דיגיטלי לבין אם הוא מוצר פיזי ישנם 8 כללים שאתם חייבים לדעת לפני !
מצורף מטה 8 טיפים שאתם פשוט חייבים לדעת!!
אז בואו נתחיל ,
בואו ניקח דוגמא קלאסית מחיינו שלנו,
הטלוויזיה הישנה של מירב (לצורך העניין) , הפסיקה לעבוד – סיבה מספיק טובה להתחדש בטלוויזיה גדולה יותר מזו שהיתה לה. כדי לזרז עניינים ולהוזיל עלויות היא נעזרה בבעלה, שערך תחקיר קצר על מכשירי הטלוויזיה באינטרנט, והחליט לרכוש עבורה טלוויזיה 42 אינטש ב-1200 שקלים דרך אתר מכירות גדול.
למחיר הטלוויזיה שילמה מירב תוספת של התקנה. אולם כשהגיע המתקין לביתה, מלבד לבצע את עבודת ההתקנה, הוא גם שכנע אותה לקנות מוצרים נלווים בעלות נוספת של 900 שקלים, שלטענתו חייבים להמצא להפעלת המכשיר. לאחר שהלך התקשרה מירב לבעלה, וסיפרה לו על העלות הנוספת שנדרשה לשלם. הבעל, שלא האמין שאשתו שילמה כמעט סכום כפול ממחיר הטלוויזיה על מוצרים נלווים, פנה מיד לאתר שממנו רכש את הטלוויזיה, ודרש לבטל את החיוב ולקחת את המוצרים בחזרה
אז איך בעצם נמנעים מזה?
1. בחרו באתרים מוכרים בלבד. המבחר של אתרי מכירה באינטרנט הוא עצום. כדי ללכת על בטוח, כדאי לבצע את הקנייה באתרים שיש להם כבר שם ברשת, לקרוא על אודות האתר ולעיין בתקנון ובאמנת השירות שלו, שאמורים להופיע באתר עצמו.
2. ודאו שהמחיר כולל דמי משלוח והובלה(!), וזאת כדי לא להיות מופתעים כאשר נגלה שקיימות עלויות נוספות אחרי הרכישה
3. בדקו שלמוצר יש אחריות. בדקו את תוקף האחריות ומי מספק אותה , כדי שבמקרה הצורך יהיה לכם למי לפנות ולקבל תשובות.
4. ודאו שהאתר מאובטח, כדי למנוע את חשיפת פרטי כרטיס האשראי שלכם או אמצעי תשלום אחר . אתרים מאובטחים בדרך כלל מציגים זאת באמצעות סמל של מפתח או מנעול סגור בתחתית הדפדפן (בצבע ירוק) , במידה והמנעול בצבע אפור \ אדום לא מומלץ בכלל להכניס פרטי אשראי או כל אמצעי תשלום אחר . אם אתם רואים תמונה של מנעול פתוח או מפתח שבור, הימנעו מלתת פרטים אישיים. סימן נוסף לביטחון הוא כתובת האתר: כתובת אתר מאובטח מתחילה ב- https:// לעומת כתובתו של אתר לא מאובטח, הנכתבת ללא סיומת האות S – לדוגמא (http)
5. כדאי לשפר את רמת האבטחה אפשר לשלם גם דרך אתר חיצוני. אנחנו ממליצים על פייפאל או באנגלית (Paypal)
פייפאל מספקת תשלום לאתרים באמצעותה וכל הפרטי תשלום שלכם יישארו מאובטחים לחלוטין!
6. שמרו אישור על ביצוע העסקה. זה כולל את הקבלה, פרטי המוצר , את המחיר ואת התאריך שבו בוצעה העסקה!
7 . כשהמוצר מגיע לביתכם, בדקו שקיבלתם את מה שהזמנתם. תסרקו את המוצר וראו שהגיע ללא פגמים ושכל האביזרים הנלווים מצורפים. אם המוצר הגיע פגום או שקיבלתם מוצר שונה מזה שהזמנתם, צרו מיד קשר עם האתר ממנו קניתם ודווחו על הבעיה. על האתר מוטלת האחריות להחליפו או לתקנו. אם זה לא קורה, תוכלו לדרוש לבטל את העסקה ולקבל את כספכם בחזרה בדרכים השונות.
8. זכרו: ניתן לבטל עסקה ישראלית עד 14 יום מתאריך קבלת המוצר או השירות. עסקה דרך האינטרנט זהה לכל עסקת מכר מרחוק, ככל שזה נוגע לאתרים ישראלים, וכזו אפשר לבטל אותה עד 14 יום מתאריך קבלת המוצר או השירות. הצרכן זכאי לקבל את התשלום במלואו או בניכוי דמי ביטול, בהתאם לסיבת הביטול. עם זאת, חוק הגנת הצרכן אינו חל על רכישות באתרים שאינם בבעלות ישראלית, ולכן חשוב לקרוא באתר ולהבין לפני הרכישה מה התנאים לביטול העסקה , לרוב מופיעים ב”תנאי שימוש לצרכן” באותו האתר.
אז מה היה לנו עד כאן?
למדנו שכאשר אנחנו קונים מוצר בין אם הוא דיגיטלי או פיזי אנחנו חייבים לסרוק אותו ולראות שאין בו שום פגם כלשהו , האם הוא מגיע עם אחריות שיהיה ניתן לפנות לאותו אתר שממנו רכשנו
למדנו שמומלץ ואף חייב(!) לרכוש באתרים מאובטחים בלבד ופחות להתקרב לאתרים בלי המנעול הירוק והמאובטח.
לסיכום,
עד כה מדריך קנייה בטוחה ברשת , שמרו על עצמכם גם ברשת ושתיהיה קנייה נעימה 🙂